Grunn til panikk?

POSTED BY   Egge Reklamebyrå
5. august 2016

I mars ble det annonsert at den populære bildetjenesten Instagram vil endre sine algoritmer, for å forbedre opplevelsen til sine brukere. Dette høres jo vel og bra ut, men forandringene har skapt panikk hos store deler av de 400 millioner Instagram-brukerne verden over, spesielt blant bedrifter og markedsførere.

 

Hvorfor endre?

 

I følge Kevin Systrom, en av Instagrams to grunnleggere, går man glipp av 70 prosent av poster når man scroller igjennom den kronologiske rekkefølgen av bilder. Dette er en av grunnene til de annonserte algoritme-endringene. Instagram ønsker nemlig at de 30 prosentene man ser, faktisk skal være de du har mest lyst til å se. På denne måten prioriteres ikke rekkefølgen på bildene etter når bildene ble publisert, men heller hvor mye du har engasjert deg med en Instagram-konto. En praktisk endring hvis man følger mange instagrammere, og spesielt hvis du følger noen som befinner seg i en annen tidssone enn Norge. På tross av dette har forandringene skapt oppstyr blant instagrammere og markedsførere, og emneknaggen #RIPInstagram er et faktum. I tillegg har mer en 330 000 mennesker har nå skrevet under på kampanjen på Change.org for å vise sin frustrasjon.

 

Så hva har dette å si for deg?

 

Akkurat nå har dette veldig lite å si, i hvert fall for oss her i Norge. Instagram er foreløpig bare i gang med testing og har kun sluppet endringene til en liten andel av amerikanske brukere. I tillegg postet de på Twitter at de «lover å informere deg når endringene rulles bredt ut». Allikevel er varslingen om de kommende endringene en god påminnelse på hvor viktig kvalitetsinnhold er. Instagram er en bildetjeneste hvor godt visuelt innhold er en av de avgjørende faktorene for suksess. I tillegg må innholdet stå i tråd med merkepersonligheten til ditt firma, og være relevant for målgruppen din. På denne måten kan du beholde dine følgere og opprettholde engasjementet de har med din merkevare. Altså, ingen grunn til panikk.

Egge Reklamebyrå

Velkommen til Egge Reklamebyrå sin store, lille verden. I hjertet av Oslo jobber vi med det vi liker aller best. Med kreative hoder og entusiasme for kommunikasjon løser vi utfordringer med et innholdsfokusert og visuelt blikk.

Du vil kanskje også like

Hva er innholdsmarkedsføring?
6. oktober 2016
Aktuelt
Fotoshoot på idylliske Krosser Gård
11. august 2016
Aktuelt